fbpx

STÖD OSS

Det finns många olika saker du kan göra för att engagera dig. Du kan exempelvis skänka pengar som föreningen kan använda för att åka på utflykt, utföra aktiviteter, anordna utbildningar eller köpa material. Du kan också skänka kläder, mat och leksaker till behövande. Ett annat sätt är att bli medlem i vår förening.

Ett tredje alternativ är att du kan bli volontär och bidra med transport, kunskap och socialt umgänge. Genom att följa oss på Facebook kan du enkelt hålla koll på vad vi efterfrågar just nu. Du kan också komma med egna idéer på sådant som du gärna vill göra för att hjälpa andra.

Swisha en gåva

Du kan enkelt swisha en gåva till oss på 1234445383. Om du önskar skänka en gåva till ett specifikt ändamål måste du skriva vilket du vill stödja i meddelandefältet. Du kan välja mellan åtta olika ändamål.

FÖRETAGSGÅVA

Förening Starka Händer arbetar för en framtid där människor lever i harmoni med varandra. Vi bedriver en ideell brobyggande verksamhet mellan svenskar och nyanlända från världens alla länder i syfte att främja integration i samhället. Vårt värdefulla arbete är direkt beroende av stöd från privatpersoner och företag.

I ett långsiktigt hållbart samhälle har integrationen stor betydelse, därför fokuserar vi på tre områden: snabbare integration, bryta utanförskap och hjälpa alla behövande – oavsett kultur, religion och etnicitet. Om du stödjer oss på Starka Händer med en företagsgåva är du med och gör enorm skillnad för samhället!

Företagsgåva och vänföretag

Är ni ett svenskt företag som vill göra skillnad och visa ert engagemang? Starka Händer arbetar för en hållbar samhällsutveckling och sektorsövergripande tvärsektoriellt samarbete. Stöd oss genom att skänka en företagsgåva eller bli vänföretag. Maila oss på info@starkahander.se om ni vill vara med och bidra till ett bättre samhälle.

Asylsökande, nyanlända, riskgrupper, julgåvor, julmat, påsk, integration och ett tryggare samhälle är bara några exempel på projekt som vi är engagerade i. Med ert stöd kan vi uträtta mer. Varmt tack för ert engagemang!

VAD VI GÖR

Starka Händer är en ideell förening som skapar möten mellan nya och etablerade svenskar. Vår vision är ett samhälle där alla deltar på lika villkor och känner tillit till varandra. Genom vår verksamhet ger vi människor möjlighet att utöka sitt sociala nätverk och en möjlighet för nya svenskar att få funktionell språkträning i vardagen. Vi arbetar med att främja integration och möten mellan människor, nya upplevelser och informationsutbyte.

Starka Händer stöttar bland annat nyanlända genom att lära dem språk, kultur, traditioner, regler och lagar – allt man kan behöva för att snabbt integreras i samhället. Det försöker vi göra genom att anordna kulturella, pedagogiska och sociala fritidsaktiviteter. Vi erbjuder även föreläsningar och workshops. Starka Händer hjälper även dig som behöver köpa mat och samlar in julklappar och presenter till familjer som har det svårt.

Sociala aktiviteter

Kostnadsfria sociala aktiviteter som organiseras och genomförs av Starka Händer tillsammans med lokala partners.

Workshops

Med övningar får deltagare möjlighet att interagera och utöka sin förståelse för varandra. Vi erbjuder även föreläsningar.

Kultur

Vi besöker teatrar, föreställningar och utställningar samt anordnar kulturella, pedagogiska och sociala fritidsaktiviteter.

Hitta jobb

Vi fokuserar på flera avgörande faktorer för att hitta ett jobb, såsom kommunikation, nätverk, CV och personligt brev.

Socialt arbete

Vi uppmuntrar för volontärarbete. Det visar hur engagerad man är och dessutom hjälper dig att skapa ett brett nätverk i det sociala livet.

Språkkurser

Förutom att erbjuda kurser i svenska samarbetar vi även med Röda korset, Svenska Kyrkan och Språk café.

HUR VI JOBBAR

Vi på Starka Händer vill vara en hjälpande hand för dom som behöver det. Vi hjälper inte bara nyanlända att komma in i samhället, vi arbetar också med människor som på ett eller annat sätt behöver vår hjälp. Genom att handla matvaror och leverera hem till dörren till exempel.

Starka Händer arbetar året om vi med att förgylla människors dag. Vi aktiverar, motiverar, utbildar och stöttar. Tack vare donationer från fantastiska medmänniskor i samhället kan vi även samla in och ge bort julklappar och presenter till barn och vuxna som inte har möjlighet att köpa egna.

SAMARBETA MED OSS

Starka Händer samarbetar med myndigheter, kommuner, organisationer, företag och andra för att skapa ett mer inkluderande samhälle. Kontakta oss för att höra mer om hur ett samarbete kan se ut och på vilket sätt det bidrar till ett bättre samhälle för alla. 

Scroll to Top